Oldal kiválasztása

A 2024-es év jelentős változásokat hoz a lakásfelújítási és hőszigetelési támogatások területén. Az alábbiakban összegzünk néhány fontos pályázati lehetőséget és támogatási programot, amelyek segíthetnek otthona energetikai hatékonyságának javításában és esztétikai megújításában.

CSOK Lakásfelújításra 2024: Új Szabályok és Lehetőségek

Az új CSOK, azaz Családi Otthonteremtési Kedvezmény 2024-től a CSOK Plusz néven új keretek között folytatódik, amely magában foglalja a lakásfelújítási támogatásokat is. A klasszikus CSOK kivezetésre kerül a nagyobb településeken, azonban a falusi CSOK továbbra is elérhető marad, különösen meglévő lakások és házak felújítására. A falusi CSOK keretében jelentős összegek állnak rendelkezésre a lakásfelújításra, többek között homlokzati hőszigetelésre is. A pontos feltételekről és igénylési lehetőségekről a Magyar Közlöny honlapján olvashat bővebben.

Lakossági Nyílászáró Cserére Pályázatok 2024

A 2024-es évben újraindul a lakossági nyílászáró csereprogram, amely kifejezetten az 1990 előtt épült ingatlanok energiahatékonyságának növelésére irányul. A támogatás kamatmentes hitelt és jelentős vissza nem térítendő állami támogatást kínál az ablakok és ajtók cseréjére, illetve a homlokzati hőszigetelésre is. A pályázati feltételekről és a benyújtás menetéről részletes tájékoztatást találhat a kormányzati pályázati portálokon.

Fűtéskorszerűsítési Pályázatok 2024: Alapvető Információk

2024-ben a lakossági energetikai pályázatok kiterjednek a fűtéskorszerűsítés támogatására is, amelyek célja, hogy segítsék a magánszemélyeket otthonaik energetikai hatékonyságának növelésében. Ezek a támogatások jelentős segítséget nyújtanak abban, hogy a háztartások modern, környezetbarát és gazdaságos fűtési rendszereket alakíthassanak ki.Hasznos linkek otthonfelújítási pályázatokkal kapcsolatosan